Research og informationssøgning

Her kan du finde studieværktøjer som kan hjælpe dig med at researche og søge information. Hvorfor er det vigtig at researche og søge information? Fordi det er et teknisk krav fra alle universiteter at tilegne sig kompetencerne til at researche og informationssøge. Derfor er det vigtigt, at lave undersøgelser med de rigtige metoder og søgeteknikker, da de kilder du læser og bearbejder bruges i dine akademiske opgaver.

Studieværktøjerne inden for research og informationssøgning kan hjælpe med at optimere din søgeproces, gøre dig opmærksom på at være kildekritisk, sortere, udvælge relevant information og strukturer din informationssøgning.

Google Scholar

Studieværktøjet er et søgeværktøj til at finde videnskabelig litteratur. Dette kan findes i form af artikler skrevet eller godkendt af akademiske forlag, afhandlinger fra universiteter og andre videnskabelige organisationer fra hele verden. Google Scholar tilbyder også søgetips. Her kan findes en tutorial på Google Scholar bruges.

Studieværktøjet er et søgeværktøj til at finde bøger fra hele verden. Google Bøger (Books) giver muligheden for at se et preview af bogen eller downloade en gratis PDF-fil. Du kan også købe eller låne bogen eller du kan købe e-bogen gennem Google Play. En ny feature er at søge efter indhold fra magasiner.  Her kan findes en tutorial på Google Bøger (Books). 

bibliotekdk
BibliotekDK

Studieværktøjet er en database over alle udgivede materialer på de danske offentlige biblioteker. Hvis du bestiller et materiale fra bibliotek.dk, bliver du bedt om at vælge hvilket bibliotek du henvender dig til. Hvis du ikke kan finde et materiale på bibliotek.dk, skal du henvende dig til dit lokale bibliotek. Bibliotek.dk har en blog omkring at søge artikler til din opgave. Her kan findes en tutorial på BibliotekDK. 

AU Studypedia

Studieværktøjet er en oversigt for hvordan du kan skrive opgaver, søge litteratur m.m. Studieværktøjet er drevet af Center for Undervisningsudvikling, Digitale Medier, Arts og Aarhus Universitet. Studieværktøjet kommer ind på hvordan du kan søge litteratur

Advertisements