Opgaveskrivning og notatteknikker

Her kan du finde studieværktøjer som kan hjælpe dig at skrive en god opgave og tage gode notater gennem forskellige notatteknikker. Hvorfor er det vigtig at opbygge en god opgave og tage gode notater? Fordi at opbygge en god opgave er et krav fra dit universitet.  Oftest er din opgave baseret på notater derfor er det også vigtigt at tage gode notater under undervisningen. For at tage gode notater kan studieværktøjerne hjælpe dig med at skrive hurtigt og effektivt.

citethis logo
citethisforme

CiteThisForMe er et referenceværktøj der opstiller reference efter Harvard Referencing. Med CiteThisForMe kan du skrive et emneord hvoraf resten af informationerne automatisk udfyldt. Referencerne opstilles også i alfabetisk rækkefølge. Hvis du bruger chrome kan du tilføje CiteThisForMe til din brower. 

 

bibme logo
bibme

bibme er et referenceværktøj der opstiller reference efter APA, MLA og Chicago. Med bibme kan du skrive et emneord hvoraf resten af informationerne automatisk udfyldes. 

 

hemmingway logo
Hemingway Editor

Hemmmingway Editor giver forslag til at skrive gode sætninger på engelsk. Der gives forslag når sætningen er for kompleks, når sætningen er for kort eller når der kan bruges et andet ord.  Harvard University writing center kan hjælpe dig som studerende med at styrke dine skriveevner. Herunder kan findes uddannelsesretninger.

evernote logo png
Evernote

Med Evernote kan du gemme, skrive og dele på hvilken som helst enhed. Du kan lave notater i flere formater fx billeder, stemmeoptagelser, håndskrevne notater m.m. Du kan også finde forskellige skabeloner af notater (note templates).

stopplagiat_logo
stopplagiat

Studieværktøjet er en webtutorial om plagiering. Som studerende er det et krav at forstå hvad plagiering er og hvorfor plagiering ikke skal indgå som en del af en akademisk opgave. Studieværktøjet er udarbejdet i samarbejde med danske forskningsbiblioteker og undervisere fra Aarhus Universitet, Syddansk Universitet og Københavns Universitet. 

au studypedia logo
AU Studypedia

Studieværktøjet er en oversigt for hvordan du kan skrive opgaver, søge litteratur m.m. Studieværktøjet er drevet af Center for Undervisningsudvikling, Digitale Medier, Arts og Aarhus Universitet. Studieværktøjet kommer ind på hvordan du kan skrive en opgave og akademisk argumentation.

grammerly logo
grammarly

Med Grammerly kan du automatisk få rettet dine grammatiske fejl og få anbefalet forslag af ord. Grammerly retter på Gmail, Facebook, Twitter, Tumblr, LinkedIn og webbet. Grammerly kan også tilføjes til chrome. 

Advertisements