Grafiske værktøjer

Er dit fagområde inden for grafik og design? Eller har altid haft interesse for at designe fx logoer? Måske har du brug for at finde de rigtige studieværktøjer til at lave en unik rapportforside?

Her kan du finde studieværktøjer der kan hjælpe dig med at designe illustrationer, lave forsider, figurer m.m. Illustrationer, figurer og forsider er en del af akademiske opgaver og har det formål at sende det budskab din opgave har fokus på. Dermed er illustrationer og figurer med til at give læseren overblik over din opgave.

Adobe Illustrator

Adobe Illustrator er et vektorbaseret tegneprogram der lader dig designe med former, farver, effekter og typografi. Programmet anbefales til at lave logoer med. Programmet kan bruges på computer, tablet og mobilen. Her kan findes en video om Adobe Illustrator.

Canva

Med Canva kan du finde eller lave grafisk design til fx forsiden af din projektrapport. Du kan finde en masse billeder, designs og skrifttyper. Canva bruges af nybegyndere og professionelle. Her kan findes en video om hvordan Canva bruges. 

photoshop-full-logo.png
Adobe Photoshop

Adobe Photoshop et et billedbehandlingsprogram hvor du kan udføre næsten enhver form for billedredigering fx touch up, billeder og design af høj kvalitet. Her kan findes videoer om hvordan Adobe Photoshop bruges. 

Pages

Pages er et tekstprogram som er en del af iWork hvor du kan oprette tekster og grafisk opsætning. Pages kan bruges på Mac, iPad, iPhone og andre computere der bruger iWork (iCloud). Flere brugere kan dele et tekstdokument og redigere på samme tid. Pages giver muligheden for at gemme filer i Word-formater.

Piktochart

Med Piktochart kan du lave infografik der kan være med til at visualisere din rapport, oplæg m.m. Der er 600 forskellige templates som du kan vælge. Her kan findes videotutorials.

Advertisements